« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ovo je druga godina da Valamar provodi natječaj „Valamar brine za marende fine“, a ove godine priključili su se i učenici produženog boravka OŠ Tar-Vabriga, pod vodstvom učiteljica Sanje Stankovske i Monike Zuprić i uz podršku kuharice Snježane Valentić. Cilj ovog projekta je podignuti svijest o važnosti zdrave prehrane među djecom. U okviru ovogodišnjeg natječaja učenici su trebali osmisliti kreativan recept za uravnoteženu i zdravu, toplu ili hladnu, marendu te ga dostaviti u formatu po izboru. Učenici i učiteljice produženog boravka osmislili su ukusan recept za pljukance s piletinom i tikvicama koji su predstavili u zanimljivom video uratku koji možete pogledati ovdje. Valamar je odlučio nagraditi svih 25 osnovnih škola iz Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka koje su sudjelovale na natječaju “Valamar brine za marende fine”, ali sigurni smo da bi naš recept svakako osvojio nagradu koja se zove „Tjedan domaćih marendi“ i sastoji se od marenda pripremljenih u Valamarovoj centralnoj kuhinji od domaćih proizvoda nabavljenih od lokalnih OPG-ova i proizvođača.