preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tar -Vabriga

Login
E-DNEVNIK

Školski list Lanterna

 

 

 

Školsko zvono

Raspored informacija

Vremenik

Okvirni vremenik pisanih provjera znanja
 

Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Predstavljaju li maske ono što mi uistinu jesmo?Arhiva dokumenata
 

IDEMO U SREDNJU!

UPISI.HR

 

Knjižnica

VIRTUALNA KNJIŽNICA

  Školska knjižnica je s Vama i virtualno za vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima. Kliknite na sve ponuđene poveznice i pronađite nešto za učenje, ali i za zabavu.

E-KNJIGE ZA UČENIKE

Niste stigli posuditi knjigu? Ne brinite. Na stranici e-lektire nalaze se mnoga književna djela s popisa lektire koja možete pročitati. Da bi se pristupilo djelima na stranici e-lektire potrebno se na toj stranici prijaviti(klikom na PRIJAVA u gornjem izborniku)sa carnetovim korisničkim imenom i lozinkom (istim onim kojim pristupate vitrualnim učionicama u Teamsu).

iBiblos je digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku koja omogućava čitanje knjiga na elektroničkim uređajima. Međutim da bi mogli čitati knjige sa ove platforme potrebno je biti član gradske knjižnice. Svi članovi gradskih knjižnica u Istarskoj županiji mogu koristiti digitalnu platformu iBiblos i posuđivati e-knjige sukladno pravilima posudbe u knjižnicama.

Projekt Gutenberg je online repozitorij s više od 50.000 tisuća najpoznatijih književnih djela kojima su istekla autorska prava, ali ne i šarm zbog kojeg su i postale klasici. Međutim ove knjige su na engleskom jeziku.

Vooks - knjige na engleskom jeziku za niže razrede

Elektroničke knjige možete čitati na tabletu, mobitelu, e-čitaču ili računalu.

AUDIO  KNJIGE

Knjige možete čitati, ali postoje i knjige koje možete slušati.

Book & Zvook: slušanje je novo čitanje

Od sada književnicu Željku Horvat-Vukelja možete čuti i vidjeti u njezinom domu, na mjestu gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama.

 

E-ČASOPISI ZA UČENIKE

Osim samih knjiga možete pronaći i časopise Smib i Modru lastu ali ne sam njih nego i  Moj planet i Prvi izbor : https://mozaik-knjiga.hr/casopisi/

Naši učenici uvijek su radostvarali prekrasne pjesmice nadahnute vjerskim osjećajima koje su objavljivane u časopisu Mak- Mali koncil. Ovaj časopis želi bitis njima u virtualnom obliku i pružiti im duhovno vodstvo i u ovim teškim trenutcima.Mali koncil – Mak, katolički dječji mjesečni list

Za naše sedmašice i osmašice koje već spadaju u teen kategoriju imamo i jedan takav portal TEEN 385: Dnevni online časopis za mlade - http://www.teen385.com/

 

E-KNJIGE ZA UČITELJE,STRUČNE SURADNIKE I RODITELJE

Učitelji, stručni suradnici i roditelji knjigoljubci mogu naći mnogo zanimljivih e-knjiga na raznim portalima kao naprimjer :

Projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK] financijski podržavaju Zaklada "Kultura nova", Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Grad Zagreb.

Najboljeknjige.com je hrvatski portal za knjigoljupce. Donosi novosti o knjigama, piscima i izdavaštvu, objavljuje recenzije i top-liste, omogućuje čitateljima da ocjenjuju, preporučuju i razgovaraju o knjigama.

Za rad učitelja posebno je koristan Edutorij koji je središnje mjesto za pohranu, objavu, razmjenu, ocjenjivanje i dohvat digitalnih obrazovnih materijala. Istražite i iskoristite njegove mogućnosti i pridružite se mreži stručnjaka koji predano rade na razmjeni svojih znanja i boljitku suvremenog obrazovanja.

 

 

 

   Knjižnica Osnovne škole Tar-Vabriga djeluje za potrebe učenika i djelatnika Osnovne škole Tar-Vabriga. U svom knjižničnom fondu broji oko tri tisuće knjiga, pedesetak video kazeta, dvjestotinjak CD-romova i dvadesetak časopisnih naslova. Osim toga knjižnica ima prostor za smještaj knjiga i čitaonicu u kojoj se nalaze dva računala povezana s internetom.

Djelatnost školske knjižnice sastavni je dio odgojno-obrazovnog i knjižničnog sustava te je izravno uključena u nastavni proces i učenje. U knjižnici se također redovito pruža i individualna pomoć u učenju svim zainteresiranim učenicima. Školska knjižnica pruža obavijesti i spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo koje se temelji na znanju, informaciji i informatizaciji. 

Glavna djelatnost školske knjižnice je poticanje čitanja i čitalačkih sposobnost. Redovito nabavljamo atraktivne i moderne slikovnice u cilju razvijanja čitalačkih sposobnosti djece nižh razreda. U cilju poticanja čitanja viših razreda nabavljamo moderne i zanimljive teen i young adult naslove

Radno vrijeme knjižnice

DAN U TJEDNU RADNO VRIJEME
PONEDJELJAK   8,00 - 14,00
UTORAK   8,00 - 14,00
SRIJEDA   8,00 - 14,00
ČETVRTAK   8,00 - 14,00
PETAK   8,00 - 14,00

  DSC00185.JPG
 DSC00186.JPG
 DSC00187.JPG
 DSC00188.JPG
 DSC00193.JPG
 DSC00194.JPG
 DSC00195.JPG
 DSC00196.JPG
 DSC00197.JPG
 DSC00205.JPG
 DSC09956.JPG
 DSC09998.JPG

preskoči na navigaciju