preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tar -Vabriga

 > Naslovnica
vijesti

Rebekin rad u Maku

Autor: Lorna Velenik Žufić, 16. 4. 2021. 12:01

U časopisu Mak- mali koncil za travanj objavljen je rad naše osmašice Rebeke Goleš. Travanjski broj maka posvečen je blagdanu Uskrsa, pa tako Rebekin rad govori o posljednjoj večeri. Pročitajte ga klikom na "više". 

 [više]

Model nastave : 19.-23.4. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Baksa, 16. 4. 2021. 09:45

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U razdoblju od 19.- 23.4. 2021. godine prema Odluci Stožera IŽ (u prilogu)

nastava se za učenike 1. - 4. r. odvija prema modelu A ( u školi),

a za učenike 5.- 8. r.  prema modelu C ( on - line ).

Hvala na suradnji uz srdačan pozdrav!

Ravnateljica

 [više]

Likovni natječaj Lionsa

Autor: Lorna Velenik Žufić, 12. 4. 2021. 13:13

Lions Club Poreč često organizira likovne natječaje na koje se naši učenici rado odazivaju. Tema ovogodišnjeg natječaj bila je „ Sreća je…“ . Natječaj je bio otvoren od 1. veljače do 31. ožujka 2021., a sudjelovali su učenici istarskih osnovnih i srednjih škola.  Posebno smo ponosni što je naša osmašica Tena Mihoković osvojila 3. nagradu u kategoriji učenika srednjih škola i osmaša. Čestitamo.

 [više]

Obavijest o modelu nastave u periodu 12.4.-17.4. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Baksa, 8. 4. 2021. 08:29

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Prema Odluci Stožera CZ IŽ, te njenoj Dopuni (u prilogu) zbog aktualne nepovoljne epidemiološke situacije obaviještavam Vas da će se u periodu od 12. - 17.4. kompletna nastava, i za učenike RN - e (1. - 4.r, ) i za učenike PN - e ( 5.- 8. r.) odvijati prema Modelu C ( on - line), te će djeca ostati kući.

Razrednici svih odjela će najkasnije do nedjelje 11.4. obavijestiti učenike i roditelje svog odjela o novim informacijama, te potrebnim promjenama u radu, načinima, oblicima, tijeku rada i nastave (osobito za učenike RN-e), jer su učenici PN-e iskusni u tom modelu nastave.

U predmetnoj nastavi doći će i do promjene rasporeda, čak i učitelja o čemu će djeca biti preko razrednica na vrijeme obaviještena.

Promjene u informacijama, te novi naputci su mogući svakim danom, stoga vas ljubazno molim da redovito pratite web stranicu škole i viber - grupe ( i roditelji i učenici). Za sve nejasnoće ili bilo kakve upite slobodno nas kontaktirajte.

Hvala Vam na strpljenju i suradnji, te silnom razumijevanju!

Želim vam zdravlje i sreću!

Andrea Baksa, ravnateljica škole

 

 [više]

SPREMNOST ZA ŠKOLU - OBAVIJEST ZA RODITELJE PREDŠKOLARACA

Autor: Lorna Velenik Žufić, 2. 4. 2021. 11:54

Poštovani roditelji djece školskih obveznika za upis u 1. razred,

 

Stručna služba škole u travnju započinje s aktivnostima vezanim uz ispitivanje spremnosti djece za školu. U postupku utvrđivanja spremnosti djeteta za školu obavezan je liječnički pregled djeteta te ispitivanje od strane članova Stručnog povjerenstva škole.

 

Liječnički pregledi u ambulanti školske medicine dr. med. D. Beaković su u tijeku. O terminu pregleda roditelji se obavještavaju pismenim pozivom. Za sva pitanja možete nazvati školsku ambulantu (433 660).

Članovi povjerenstva OŠ Tar-Vabriga kontaktirat će u narednom periodu (telefonski, elektronskom poštom itd.) roditelje djece radi dogovora o daljnjim koracima u postupku utvrđivanja spremnosti djece za školu.

Pri donošenju odluke o spremnosti djeteta za školu u obzir se uzimaju i podatci dobiveni od roditelja, liječnička i ostala dokumentacija (povijest bolesti, nalazi psihologa, logopeda, rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove, itd.). Iz tog razloga, važno je da roditelji pravodobno upoznaju Stručno povjerenstvo sa dokumentacijom koju imaju za dijete. Na osnovu svih podataka donijet će se za svako dijete mišljenje i preporuka te roditelje obavijestiti o tome.

 

Na web stranici škole moći ćete pronaći sve važne obavijesti vezane za upis u školu. Za pitanja i nejasnoće možete se obratiti školskoj psihologinji i pedagoginji na adrese elektronske pošte: milena.banko@skole.hr, marina.skopac@skole.hr, ili nazvati Stručnu službu škole (052 443 161).

 

Hvala na suradnji.

 

Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta OŠ Tar-Vabriga

 

 [više]

Izvrsni rezultati u "Kraljici znanosti"

Autor: Tanja Mihoković, 1. 4. 2021. 12:40

Učenici Osnovne škole Tar - Vabriga na Županijskom natjecanju iz Matematike, kraljice znanosti, postigli su zaista izvrsne rezultate.

Na samo Županijsko natjecanje ove je godine, iz naše male škole, pozvano čak osmero učenika. Domaćin ovogodišnjeg Županijskog natjecanja bila je OŠ Vidikovac u Puli. 

U kategoriji učenika 4. razreda, u kojoj se natjecalo ove godine čak 27 učenika, naše tri predstavnice 4.a razreda ostvarile su zaista sjajne rezultate. Lana Babić osvojila je 2. mjesto, Maria Krizmanić 6. mjesto i Doris Čutura 19. mjesto. Njihova mentorica je učiteljica Karmen Kureljak.

U kategoiji učenika 6. razreda, u kojoj je bilo 17 učenika, naša Chiara Mačinić osvojila je 4. mjesto, pod mentorstvom učiteljice Tanje Mihoković.

7. razred predstavljala je naša Eva Barbara Janko i u konkurenciji od 17 učenika ostvarila plasman na 7. mjesto, uz mentoriranje svoje učiteljice KLaudije Mirjanić.

Kategoriju 8. razreda, među 12 pozvanih učenika cijele Istarske županije, naše je boje branilo čak troje učenika i predstavili su našu školu u najboljem mogućem svjetlu.

Učenica 8.a razreda, Tena Mihoković osvojila je 1.mjesto, učenik 8.b razreda Antonio Živić, 3. mjesto i učenica također 8.b razreda, Lana Brčić 7. mjesto. Njihova mentorica je također učiteljica Klaudija Mirjanić.

Zaista sve pohvale i čestitke našim izuzetnim učenicima i njihovim mentoricama!

 [više]

Potraga za pisanicama

Autor: Lorna Velenik Žufić, 1. 4. 2021. 12:04

Povodom obilježavanja Uskrsa učenici nižih razreda su na satu njemačkog jezika s učiteljicom Tianom Orihovac Knezoci  organizirali pravu Uskrsnu potragu za pisanicama. Organizirani u dvije grupe, učenici su imali zadatak sakriti dvadesetak pisanica te ih je potom druga grupa trebala tražiti. Učenici koji su pronašli najveći broj pisanica nagrađeni su slatkim prigodnim poklonom. Mjesta sakrivanja ovisila su o kojim se razredima radilo: drugaši u Vabrigi, trećaši oko vrtića te četvrtaši oko škole i u šumskom vrtiću.

Na taj su način učenici upoznati s običajima koje prati Uskrs u zemljama njemačkog govornog područja te zabavom koju i sami mogu organizirati u vrijeme Uskrsa.

Fotografije možete pogledati u našoj foto-galeriji

 [više]

Lektira iz vrećice

Autor: Lorna Velenik Žufić, 1. 4. 2021. 11:22

Učiteljici Anamariji Kodnik Circota dosadilo je uobičajeno ispitivanje lektire, pa je odlučila osvježiti i osuvremeniti  sat lektire kreativnom metodom koja se zove „ Lektira iz vrećice“. Kako su naši trečaši ekološki osviješteni  vrećica je obavezno morala biti papirnata. Prednju stranu papirnate vrećice oslikali su kao naslovnicu pročitanog djela, a u vrećicu su stavili predmete koji ih na neki način podsjećaju na sadržaj djela.  Učenici iz vrećice izvlače predmete koje su u nju stavili i objašnjavaju razlog zbog kojeg baš taj predmet zaslužuje svoje mjesto u njihovoj vrećici i kakve veze ima s pročitanom knjigom. Na ovaj način sat lektire postaje kreativan i zabavan.

Vrećice naših trečaša pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Skulpture od žice

Autor: Lorna Velenik Žufić, 31. 3. 2021. 12:19

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina raspisala je likovno-literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike  Hrvatske pod nazivom „ Hvala ti,hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar!“ u spomen na našu slavnu spisateljicu, po kojoj je ta škola dobila ime. Cilj natječaja je upoznavanje s likom i stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić kao i njegovanje likovne i vizualne kulture učenika i poticanje umjetničkog izražavanja učenika. Tema ovogodišnjeg natječaja su nestvarni likovi iz „Priča iz davnine“  , a to su Stribor, Snaha Guja, Mokoš,  baba Poludnica, Bagan, Svarožić, Bjesomar, Regoč, vila Kosjenka, vile Zatočnice, djed Neumiljka, Malik Tintilinić, Zora-djevojka,  Kralj Morski i mnogi drugi. Učenici su stvarali skulpture navedenih likova od metalne žice u kombinaciji s konopom prirodne boje. Svaki učenik trebao je izraditi jednu skulpturu.  Naša svestrana učiteljica Ananarija Kodnik Circota odmah je uključila svoj treći razred u ovaj natječaj.  Učenici su izradili prekrasne skulpture koje možete pogledati u našoj foto-galeriji.

 [više]

Odlični rezultati na Županijskom natjecanju iz talijanskog jezika

Autor: Lorna Velenik Žufić, 23. 3. 2021. 19:36

Dana 16.3.2021. u Umagu je održano Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika na kojemu su sudjelovale učenice osmog razreda naše škole sa svojom mentoricom Daliborkom Škofić. Učenice Asia Pol, Iris Brčić, Erika Stojnić, Petra Radojčić, Samuela Ajhner i Riccarda Labinac su već na školskoj razini pokazale znanje i izvrsne rezultate tako da su pozvane na županijsko natjecanje. Učenica Iris Brčić osvojila je 2. mjesto na listi A dok je Erika Stojnić osvojila 3. mjesto. na listi B. Učenica Asia Pol je na 3. mjestu a Petra Radojčić na 4. mjestu. Sada očekujemo poziv na državno natjecanje.  [više]

Modna revija na satu njemačkog jezika

Autor: Lorna Velenik Žufić, 22. 3. 2021. 12:40

Kao i sa svakom generacijom šestaša posljednjih 14 godina, učiteljica Tiana Orihovac Knezoci provela je na satu njemačkog jezika projekt modne revije. Učenici 6.b razreda nakon obrađene teme „Mode“ spremno su dočekali modnu reviju kojom su trebali pokazati sve što su naučili tijekom obrade te teme. Učenici su u paru pokazivali i predstavljali odjevnu kombinaciju svog partnera te pritom dobivali ocjene od žirija koji se sastojao od 5 članova, uključujući učiteljicu. Na temelju unaprijed postavljenih kriterija na taj su način nastojali nagraditi učenika najrealnijom ocjenom.

Osim što su trebali pokazati vještine govorenja, pokazali su i vještinu hodanja modnom pistom te pokazivanja svojih odjevnih kombinacija. Neki su učenici bili vrlo maštoviti u odjevnim kombinacijama te su stoga najbolje odjevenog učenika , odabranog anonimnim glasanjem, nagradili slatkom nagradom. Učenik s najboljom modnom kombinacijom te modnim performansom bio je Gabriel Momić.

Fotografije možete kao i uvijek pogledati u našoj foto-galeriji

 [više]

On - line nastava za PN od 22.3.- 1.4. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Baksa, 18. 3. 2021. 11:58

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Zbog aktualne nepovoljne epidemiološke situacije, stožer CZ IŽ donio je Odluku (u prilogu ) da će se  nastava u periodu  od 22.3. - 1.4. odvijati prema modelu C (on - line) za učenike predmetne nastave (5.- 8.r.), a prema modelu A (u školi) za učenike razredne nastave (1.- 4.r.) kao i do sada na tri lokacije.

Srdačan pozdrav!

Ravnateljica

 [više]

Projektni zadatak iz povijesti

Autor: Lorna Velenik Žufić, 18. 3. 2021. 11:47

Učenici  6.a razreda dobili su zadatak da izrade makete kojima će prikazati europsko društvo srednjeg vijeka. Zaista su se potrudili i izradili mnogo lijepih maketa koje prikazuju srednjevjekovna sela, utvrđene gradove, srednjevjekovne tržnice,trgovine, jedan reljef i maketu Dubrovnika.

Pogledajte njihove radove u našoj foto-galeriji.

 [više]

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika u našoj školi

Autor: Lorna Velenik Žufić, 18. 3. 2021. 11:40

U srijedu 17.03. naša škola bila je domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika u kojem su sudjelovale sve osnovne i srednje škole iz Istre  kojima je njemački jezik redovni  ili izborni predmet.  Okupilo se 18 mentora iz 13 škola, te 14 učenika osnovnih škola i 14 učenika srednjih škola.  Među srednjoškolcima prepoznali smo i svoje bivše učenike koji  su se isticali u znanju njemačkog jezika još i dok su pohađali našu školu. Ti susreti  su nas ganuli i razveselili. Natjecanje se odvijalo uz poštivanje epidemioloških mjera, a učenici u samoizolaciji pisali su od kuće. Prije samog natjecanja održan je prigodan program  u kojem su naši mali glumci iz trećih i četvrtih razreda odglumili Grimmove bajke i basne na njemačkom jeziku,a pripremila ih je i svemu naučila učiteljica njemačkog jezika Tiana Orihovac. Sve okupljene pozdravila je ravnateljica škole Andrea Baksa i direktor Turističke zajednice Tar-Vabriga Denis Žužić i njegova  nasljednica Sanja Žužić.

Fotografije svečanog otvaranja Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika pogledajte u našoj foto-galeriji.

 [više]

Srijeda, 17.3. nastava on - line za učenike 5.-8.r. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Baksa, 16. 3. 2021. 10:07

 [više]

Nastava u prirodi 6.b razreda

Autor: Lorna Velenik Žufić, 15. 3. 2021. 10:33

Učiteljice Gordana Poropat-Alihodžić i Marina Dželalija- Jakominić odlučile su sa 6.b razredom održati nastavu u prekrasnom ambijentu Šumskog vrtića.  Učenici su stvarali Land art na temu životinje.  Land art je umjetnost u prirodi, što znači da su učenici kreirali svoja likovna djela od  materijala koje su našli u prirodi na licu mjesta.  U sklopu nastave hrvatskog jezika učenici su stvarali pjesničke slike koje su kasnije spojili u lirsku pjesmu.

Fotografije njihovih likovnih uratka pogledajte u našoj foto-galeriji.

 [više]

1 i 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Autor: Adela Deković, 12. 3. 2021. 16:59

U srijedu, 10. ožujka 2021.  u Srednjoj školi Mate Balote održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika.

Naša Škola imala je tri predstavnice u kategorijama sedmih i osmih razreda. 

Učenica Tena Mihoković, u pratnji mentorice Gordane Poropat Alihodžić, osvojila je prvo mjesto u kategoriji osmog razreda.

Učenica  Eva Barbara Janko, osvojila je 2. mjesto, a učenica Goja Alihodžić  9. mjesto u kategoriji sedmog razreda.  Objema učenicama sedmog razreda mentorica je učiteljica Adela Deković .

Čestitke učenicama i mentoricama te puno sreće i novih znanja u daljnjem radu. 

 [više]

ŠTO VI KAO RODITELJI MISLITE - JE LI VAŠE DIJETE SPREMNO ZA ŠKOLU?

Autor: Lorna Velenik Žufić, 3. 3. 2021. 13:03

Poštovani roditelji budućih učenika prvog razreda,
Uskoro nas očekuju različite pripremne aktivnosti vezane za upis djece u prvi razred te ćemo se zajedno naći pred pitanjem: je li vaše dijete spremno za školu? Kako biste saznali što više o toj temi, stručne suradnice škole, Milena Banko, prof. psihologije i Sandra Pušar Žiković, prof.edukator-rehabilitator su za roditelje pripremile tekst/predavanje: „Je li vaše dijete spremno za školu?“. Zbog epidemioloških uvjeta predavanje se neće održati ali vam je na ovaj način sadržaj ipak dostupan. Klikom na „više“ pronaći ćete korisne informacije o postupku utvrđivanja spremnosti djece za školu, kao i savjete o tome što još možete učiniti kako bi svome djetetu pomogli da se što spremnije uključi u školu. Za sva pitanja i nejasnoće vezane uz upis vašeg djeteta u prvi razred, možete se obratiti školskoj psihologinji ili pedagoginji na adrese elektronske pošte: milena.banko@skole.hr , marina.skopac @skole.hr  ili nazvati školu.

Kilknite na "više" i pročitajte više o ovoj temi.

 

 [više]

Posljednji pozdrav naših četvrtaša omiljenom dječjem piscu Mladenu Kušecu

Autor: Lorna Velenik Žufić, 2. 3. 2021. 11:27

Nedavno nas je u 83. godini života  napustio Mladen Kušec, istaknuti hrvatski književnik, novinar i publicist, koji je svoj dugogodišnji profesionalni rad prije svega posvetio djeci i mladima.

 Autor je tridesetak knjiga za djecu i mlade (Dobar dan, Donatela, Volim te, Mama,tata i ja, Plavi kaputić, Lili i Vili, Slijedi me i dr.). Istaknuo se kao novinar i urednik radijskih i televizijskih emisija za djecu i mlade Tonkica Palonkica, frrr…, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana i dr.  a uređivao je radijske emisije kao što su putopis Zagonetno putovanje – Putujemo Hrvatskom. Dobio je niz nagrada za svoja književna i radijska djela.  Još više o spomenutom piscu saznat ćete ako pogledate videozapise učiteljice Karmen Kureljak i njezinih četvrtaša o ovom velikanu hrvatske dječje književnosti.

1.dio           2.dio          3.dio        4.dio

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 E-DNEVNIK

BBC micro:bit
Školsko zvono

Raspored informacija

Izjava
Vremenik

Okvirni vremenik pisanih provjera znanja
 

Kurikul
Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Predstavljaju li maske ono što mi uistinu jesmo?Forum
Korisni linkovi


 > Google

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
CMS za škole logo
Osnovna škola Tar -Vabriga / Istarska 21, HR-52465 Tar / os-tar.skole.hr / ured@os-tar.skole.hr
preskoči na navigaciju