2022-11-07 12:46:00

Mlin i uljara

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učiteljice 1.a i b razreda Anamarija Kodnik Circota i Morena Đurić povele su djecu u Vižinadu da posjete mlin i tarsku uljaru da vide i nauče o preradi maslina u ulje. Učenici su upoznali razne vrste žitarica, preradu u različite vrste brašna (kukuruzno, pirovo, raženo, pšenično) i njihovu upotrebu. Vlasnik mlina Marino Fattori im je pokazao cijeli proces prerade od zrna do brašna i pakiranje istog što im se jako svidjelo.

Na kraju prezentacije učenici su kupili i brašno po želji.

Nakon mlina su posjetili i tarsku uljaru gdje im je vlasnik Dorjano pokazao i objasnio sve o preradi maslina i dobivanju maslinovog ulja.

Učenici su se lijepo zabavili i mnogo toga i naučili.


Osnovna škola Tar