preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tar -Vabriga

 > Naslovnica
Vijesti

"Klokan bez granica 2020" u našoj školi

Autor: Tanja Mihoković, 21. 9. 2020.

"Klokan bez granica" međunarodni je pokret koji u cijelom svijetu promiče matematiku i natjecanje u matematičko-logičkim kompetencijama za djecu uzrasta od 8 do 18 godina.

Ideja rođena još 1991. godine u dalekoj Australiji,  preko Francuske, Poljske, Rumunjske i Bugarske osvaja svake godine sve više zemalja Europe ali i svijeta u kojima se na isti dan u ožujku piše zabavan matematičko-logički test u šest dobnih kategorija.

U našoj zemlji to popularno matematičko natjecanje organizira Hrvatsko matematičko društvo uz pomoć učitelja i nastavnika diljem zemlje koji, svaki u svojoj školi, organizira provođenje natjecanja za sve učenike koji su željni nadmetanja u "mozganju" s vršnjacima u Hrvatskoj.

U našoj školi natjecanje se bez prekida provodi od 2015. godine, pod vodstvom učiteljice matematike Tanje Mihoković. Posebno nas veseli činjenica što smo, usprkos posebnim i otežanim uvjetima rada i odgođenom terminu natjecanja u ožujku, ipak i ove godine natjecanje uspjeli provesti.

Natjecanje se u našoj školi, ali i diljem zemlje, održalo u četvrtak, 17. rujna.

Zahvaljujući angažmanu i razumijevanju svih učitelja, ove je godine na natjecanju sudjelovalo ukupno 66 učenika, i to sadašnjih 3. - 8. razreda.

Iako smo mala škola, svake godine se nekoliko naših učenika nađe na popisu 10% najboljih rezultata u Republici Hrvatskoj.

Kao i svake godine, s nestrpljenjem očekujemo rezultate i popis najboljih koji će biti nagrađeni simboličnim nagradama Hrvatskog matematičkog društva.