preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tar -Vabriga

 > Naslovnica
vijesti

Samoizolacija

Autor: Lorna Velenik Žufić, 2. 12. 2020. 22:39

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju moguće je da će se netko od naših učenika prije ili kasnije naći u tzv. „samoizolaciji“. Kako bi što lakše i odgovornije prebrodili taj period, roditeljima i učenicima mogu koristiti sljedeće preporuke.

KAO RODITELJ DJETETA U SAMOIZOLACIJI OSIGURAJTE:

1. Što manje kontakata djeteta s ostalim članovima obitelji. Ukoliko je moguće, neka dijete boravi, jede i spava samo u svojoj sobi i ne dijeli ju s ostatkom obitelji. Pronađite najbolji način kako ćete što bolje zaštititi ostale članove obitelji, naročito ukoliko imate u obitelji starije članove ili osobe iz zdravstveno ugroženijih skupina (nošenje maske u stanu, pojačana dezinfekcija zajedničkih prostorija, privremeni odlazak ugrožene osobe i sl.)

2. Neka dijete ne ide ni na jednu aktivnost izvan kuće. Pridržavajte se svih preporučenih epidemioloških mjera te budite odgovorni prema sebi i drugima.

3. Ukoliko dijete razvije simptome bolesti kompatibilne s Covid-19 kontaktirajte liječnika i obavijestite o tome školu. Liječnik će dijete vjerojatno uputiti na testiranje.

Klikom na više pročitajte još korisnih savijeta.

                                                                             Milena Banko, školska psihologinja

 [više]

NAČIN RADA ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE ZA VRIJEME TRAJANJA NASTAVE NA DALJINU

Autor: Lorna Velenik Žufić, 30. 11. 2020. 18:53

Dragi učenici i roditelji,

 

Prema preporukama epidemiologa u našoj školi je do petka 4. 12.2020. nastava za učenike od 5. do 8. razreda organizirana on-line putem Teamsa. Za to vrijeme će i školska psihologinja raditi „na daljinu“. Na raspolaganju vam je u uobičajeno vrijeme, ponedjeljkom i srijedom od 10.30 do 14. sati. Možete joj se javiti porukom preko razrednika ili direktno; elektronskom poštom na adresu milena.banko@skole.hr, chat porukom ili pozivom unutar Teamsa (za Milenu Banko) u gore navedeno radno vrijeme. Kako korona virus i epidemija uzimaju sve više maha, može se dogoditi da su i vama savjet i podrška potrebni više nego inače. Obratite se ukoliko trebate psihološku pomoć i savjet, imate neki problem koji vas muči vezano uz školu ili možda želite dogovoriti termin za telefonski razgovor. Također, redovito pratite sadržaje web stranice škole što može biti korisno za što uspješnije nošenje sa aktualnom situacijom.

 

Zahvaljujem na suradnji, Milena Banko, školska psihologinja

 [više]

Josip i vitraji

Autor: Lorna Velenik Žufić, 27. 11. 2020. 13:23

Ulaz u Osnovnu školu  Tar-Vabriga  krase dva prekrasna vitraja. Oni su rezultat kreativne suradnje umjetnika Josipa Deutscha i učenika likovne grupe koju vodi učiteljica Marina Dželalija-Jakominić.  Kao što sigurno znate vitraj je ukrasna kompozicija od dijelova obojena stakla,međusobno povezanih olovnim okvirima (armaturom) na staklenoj plohi prozora. U tehnici vitraja slike se sastavljaju od komadića obojenog stakla. Ovakva slika nastaje slično kao mozaik,ali su komadići stakla širi od staklenih štapića i kamenčića koji se koriste za mozaik. Osim toga slikar - staklar zvan vitrajer ih ne utiče u zid ili pod, nego uokviruje u olovne spojnice. Kad takvu sliku umetnemo umjesto stakla prozora, vitraj kroz sebe pušta sunčeve zrake i stvara najblistavije boje među svim slikarskim tehnikama. Naši vitraji nastajali su u razdoblju od 2014. do 2020. Stvarani su u učionici likovne kulture tijekom kreativnih radionica. Učenici su brusili staklo,rezali,slagali mozaike , povezivali ih sa olovnim okvirima i naučili jednu zanimljivu likovnu tehniku. Jedan od njih predstavlja grb Općine Tar-Vabriga sa morem i cvijećem, a drugi maslinu. Maslina je jedan od simbola Istre i našeg kraja. Maslinarstvo je oduvijek bilo važno u Taru,Vabrigi i okolici. Nekad je u Taru bila srara uljara koja je bila jedna od najmodernijih u svoje vrijeme, a sada imamo i novu uljaru.

Kao što su zanimljivi vitraji tako je zanimljiv i umjetnik koji je omogućio njihovo stvaranje. Josip Deutsch potječe iz porodice koja se bavi vitrajima već najmanje 170 godina. On se sjeća da su se vitrajem bavili još njegov pradjed i djed, a moguće je i još koji predak prije njih.  Kao što prezime Deutsch  i pokazuje ova porodica je porijeklom iz njemačke. Pradjed se najprije doselio u Zagreb, a Josipa je na more privuklo kao što i sam kaže : „blještavilo turizma“. Zato se naselio u Poreč koji posjećuju ljudi iz cijelog svijeta. Za našu školu je emotivno vezan jer je suprug naše učiteljice Geografije Radmile Deutsch, zato kaže da našu školu voli kao obitelj svoje supruge. Nada se daljnjoj suradnji  i izradi još vitraja sa novim generacijama učenika naše škole. Ove radionice bile su neprocjenjivo iskustvo za naše učenike,pa i mi želimo daljnju suradnju s ovim zanimljivim umjetnikom.  

 [više]

Upute epidemiologa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Baksa, 27. 11. 2020. 10:17

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE/SKRBNIKE!

Autor: Klaudija Jehnić, 26. 11. 2020. 15:10

Dragi učenici i poštovani roditelji/skrbnici!

Prema preporukama epidemiologa HZJZ -a  zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našoj Školi od sutra - petak, 27.11.2020. do petka 4. 12.2020. nastava će se za sve učenike od 5. do 8. razreda odvijati on-line putem Teamsa.

Učenici 7.a, 8.a   i 8.b razreda su u samoizolaciji zbog toga što su prvi kontakt zaražene osobe.

Učenici 5.-ih, 6.-ih i 7.b razreda nisu u samoizolaciji ali zbog organizacijskih poteškoća i nedovoljnog broja učitelja imati će organiziranu on-line nastavu.

O detaljima ćete biti izviješteni preko svojih razrednica uobičajenim komunikacijskim kanalima.

Za učenike od 1. do 4. razreda  nastava će se održavati prema redovitom rasporedu u školi. Autobus za učenike-putnike vozit će prema uobičajenom rasporedu.

Hvala Vam na razumijevanju i dosadašnjoj suradnji!
Ostanimo i dalje odgovorni, čuvajmo i pazimo jedni na druge!

 

                                                           Ravnateljica: Andrea Baksa, prof.

 [više]

Napomena za roditelje učenika 7.a, 8.a i 8.b razreda

Autor: Klaudija Jehnić, 26. 11. 2020. 15:06

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo Vas da su učenici  7.a  i 8.-ih  razreda   bili u kontaktu  s osobom zaraženom virusom SARS-CoV-2. 

Zbog kontakta je učenicima 7.a, 8.a i 8.b  razreda  izrečena mjera samoizolacije do 04.12.2020 godine.

Kontaktima kontakata, tj. članovima obitelji nije izrečena mjera samoizolacije.

- Javite se  izabranom liječniku (obiteljski liječnik)  koji će preuzeti daljnju brigu o nadzoru i potrebi eventualnog testiranja.

-Ukoliko Vaše dijete tijekom samoizolacije razvije simptome kompatibilne s  COVID-19 potrebno je dijete testirati (kontaktirati izabranog liječnika koji bi trebao dijete uputiti na testiranje). Prema trenutno važećim preporukama HZJZ-a, osobe koje tijekom samoizolacije  nisu razvile simptome kompatibilne s COVID-19, na kraju samoizolacije nije potrebno testirati, osim djelatnika u zdravstvenim ustanovama i Domovima u sustavu socijalne skrbi. 

-Ukoliko ne bude potrebe za testiranjem, dijete može pohađati nastavu u školi od  07.12. 2020. godine.

 Informacije o samoizolaciji možete pronaći na poveznici https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/izolacija-tko-sve-treba-biti-u-njoj-i-pravila-koja-trebaju-postovati-ukucani-osobe-koja-je-izolaciji/

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 E-DNEVNIK

BBC micro:bit
Školsko zvono

Raspored informacija

Izjava
Vremenik

Okvirni vremenik pisanih provjera znanja
 

Kurikul
Tražilica
Oglasna ploča
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Predstavljaju li maske ono što mi uistinu jesmo?Forum
Korisni linkovi


 > Google

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
CMS za škole logo
Osnovna škola Tar -Vabriga / Istarska 21, HR-52465 Tar / os-tar.skole.hr / ured@os-tar.skole.hr
preskoči na navigaciju